Kako normalizirati naknadno oskrbo v vašem spolnem življenju

- 2022-08-13-

Veliko je poudarka na predigri in to je pomembno, ko govorimo o seksu – kaj pa po vsem tem?




Predigra, predigra, predigra – je tako neverjetno potrebna, ko gre za spolne odnose, saj v bistvu pripravi vaše telo in um.


Objemanje, božanje, poljubljanje, dotikanje, prijemanje v roko in drgnjenje z usti so izjemno pomembna dejanja predigre, ki vas in vašega partnerja(-e) pripravijo na seksi čas.

Če vam je všeč ali ne, je seks čustven, saj se med vašo stimulacijo in intimnostjo sprošča cel kup hormonov. Vaše telo in um bosta na vrhuncu, še posebej, če bosta s partnerjem dosegla vrhunec, a kaj se zgodi, ko je vsega konec?

Po nekaj raziskavah sem ugotovil, da te občutke lahko povzroči postkoitalna disforija (PCD). To je izraz, ki opisuje negativna čustva, ki jih lahko občutimo po prijetnem, sporazumnem seksu in se lahko pojavijo pri komurkoli iz številnih razlogov – a o tem se lahko poglobimo kdaj drugič.

Kar sem spoznal, potem ko sem priznal te občutke, je, kako pomembna je naknadna nega, da se poskušamo izogniti PCD ali ga ublažiti. Toliko se govori o tem, kaj storiti pred in med seksom, ni pa veliko dialoga o tem, kaj bi vi ali vi in ​​vaš partner morali narediti po njem.



Potem ko vem, kaj včasih doživljam po seksu, si obljubim, da bom izrazil svoje želje in potrebe, ne samo med seksom, ampak tudi po njem.

Tukaj je nekaj načinov, kako lahko to uresničimo:

+ Ležanje in stiskanje v postelji skupaj

+ Klepet v postelji

+ Prirejanje oddaje na Netflixu

+ Skupaj zaspati

Obstaja veliko drugih načinov, kako poskrbeti za svojega partnerja tudi po seksu, in tudi če niste v razmerju, bo to cenjeno. Ugotovite, kako lahko zadovoljite njihove potrebe po oskrbi in delite tudi svoje. Vsi zmagajo.

Resnično upam, da se bo pogovor o oskrbi s partnerjem normaliziral, tako da bodo lahko vsi imeli najbolj prijetno spolno izkušnjo, ker si to vsi zaslužimo.