Demistifikacija uporabe masažerja prostate

- 2022-01-04-

Moška prostata je zelo krhek organ. V vsakdanjem življenju lahko moški prijatelji zlahka povzročijo prostatitis, če le niso pozorni. Prostatitis lahko povzroči draženje sečil, kar lahko resno vpliva na duševno zdravje in normalno življenje moških. Masaža prostate z masažnim aparatom za prostato dobro vpliva na preprečevanje in zdravljenje prostatitisa. Torej, kakšen je način uporabe masažerja prostate?
Pred uporabo masažnega aparata za prostato je treba dobro namazati masažni aparat za prostato in analne dele z vazelinom ali mazilnim partnerjem, ki se ujema z masažnim aparatom za ustrezno vlaženje.
Pri potiskanju masažerja prostate naj bo delovanje nežno in počasno. Za vdihovanje masažerja uporabite prostovoljno krčenje analnega sfinktra. Med postopkom potiskanja masažerja bo na prostato vplivala naravna zategovalna sila sfinktra, da se doseže učinek masaže. Ko masažni aparat potisnete navznoter, potegnite ročaj masažnega aparata, da ga dvignete, in nato sprostite telo. Tako se lahko delo masaže prostate z masažnim aparatom za prostato večkrat zaključi.
Ko uporabljate masažni aparat za prostato, masirajte vsakič 3 do 5 minut. Čas masaže ne sme biti prekratek ali predolg. Če je čas prekratek, dober masažni učinek ne bo dosežen. Če je čas predolg, bo masaža preveč masna, kar bo povzročilo prekomerno stimulacijo in poškodbo anusa in prostate. Za masažo uporabljajte masažni aparat za prostato, običajno 1-2 krat na teden, v razmaku vsaj treh dni, in se izogibajte prepogosti uporabi masažne palice. Če med masažo s palico za masažo prostate čutite bolečino, morate zmanjšati intenzivnost masaže.

Masirajte prostato z masažnim aparatom za prostato, ki ima velike koristi za izboljšanje odpornosti prostate, preprečevanje in zdravljenje prostatitisa in drugih bolezni prostate. Moramo pa obvladati pravilen način uporabe masažerja prostate, če uporabimo napačen način, zlahka povzročimo poškodbe prostate. Za boljšo zaščito prostate moramo poleg masaže kombinirati tudi prehransko nego.